Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen in ruim water met zout in 25 min. gaar.
  • 2 Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en laat goed heet worden. Snijd de reefilets in gelijke stukken (reken hierbij 100 gram per persoon) en breng op smaak met peper en zout. Bak ze in 5 min. op middelhoog vuur rosé. Keer halverwege. Leg het dunnere stuk iets later in de pan. Neem de filets uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. rusten. Voeg de rozemarijn, knoflook en de boter toe aan het achtergebleven bakvet en bak 2 min. op laag vuur. Voeg de bramen, bramenjam en het water toe en kook 15 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Stamp de aardappelen en aardperen met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Snijd de reefilet in plakken en serveer met de puree en jus.

Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Aardperenpuree
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept