Gepocheerde zalm op spinazie
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
2 tenen knoflook
40 g selderij (zakje)
4 zalmfilets (à 100 g)
5 el olijfolie
1 el viskruiden
1 el bloemenhoning
400 g tomatenblokjes (blik)
1 tl tuinkruidenbouillonpoeder
50 ml kookroom (flesje 250 ml)
300 g verse spinazie (zak)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 70 °C.
Snijd de knoflook en selderij fijn. Bestrijk de zalm met 2 el olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min. Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.
Gepocheerde zalm op spinazie is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie met pesto-kip »
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn) »
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie »
Spinazie met spek & aardappel uit de oven »
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten »
Gepocheerde scharrelkip »
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola »
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie »