Gepocheerde zalm op spinazie

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 70 °C.
  • 2 Snijd de knoflook en selderij fijn. Bestrijk de zalm met 2 el olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.
  • 3 Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min. Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
  • 4 Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.

Gepocheerde zalm op spinazie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept