Macarons met matcha

25
1u45 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken er met een zwarte stift 50 cirkels van ca. 3 cm doorsnede op. Leg het bakpapier met de getekende kant naar onderen. De rondjes zijn dan nog zichtbaar, maar het beslag komt niet in aanraking met de stift.
  • 2 Doe het amandelschaafsel in de keukenmachine en maal tot fijn poeder. Voeg ondertussen in drie delen de poedersuiker toe. Zeef het amandelmeel samen met 4 tl matcha, gooi de grove korrels die in de zeef achterblijven weg.
  • 3 Splits de eieren. Weeg 2 keer 55 g eiwit af en doe de eiwitten in 2 vetvrije kommen. Je hebt waarschijnlijk niet alle eiwitten nodig. Roer 55 g eiwit door het amandelmeel en meng tot een dik beslag.
  • 4 Breng in een pan de kristalsuiker met het water op middelhoog vuur aan de kook. Klop de andere 55 g eiwit met een mixer stijf. Begin met kloppen als de siroop 80 °C is. Gebruik hiervoor de keukenthermometer. Kook de suikersiroop tot 118 °C. Laat de siroop als deze op temperatuur is uitbruisen. Schenk de suikersiroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop door tot het schuim is afgekoeld tot 50 °C. Gebruik hier ook de keukenthermometer voor.
  • 5 Meng ⅓ van het eiwitschuim met het amandelbeslag. Spatel de rest er luchtig door tot je een licht 'taai' beslag hebt dat aan je spatel blijft hangen. Doe het beslag in de spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 50 toefjes binnen de cirkels op de met bakpapier beklede bakplaten. Tik de bakplaten voorzichtig op het werkblad, zodat de grotere luchtbellen uit het beslag kunnen ontsnappen. Laat ze ongebakken minimaal 45 min. onafgedekt op het werkblad staan, zodat het beslag een dun ‘huidje’ krijgt.
  • 6 Verwarm de oven voor op 150 °C (bij voorkeur onder- en bovenwarmte in plaats van hetelucht).
  • 7 Bak ze ca. 20 min. in de oven. Doe na 10 min. de oven 5 sec. open. Herhaal na 5 min. Neem de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade rustig smelten.
  • 8 Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine en roer door het slagroom-chocolademengsel. Roer de rest van de matchapoeder erdoor en laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrijk de helft van de koekjes met de ganache. Duw de andere helft van de koekjes er voorzichtig tegenaan.

Macarons met matcha is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillekoekjes
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Zoete groentetuin
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Gembermannetjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Eclairs met matcha, vlierbloesemsiroop en limoencrème
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept

Macaron de Nancy
30 min-
Bekijk recept
Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met exotisch fruit en macaron
Nagerecht
Bekijk recept
Pistachemacarons
45 min Gebak
Bekijk recept