Gevulde kalkoen

8
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 175 ºC. Snijd de korstjes van het volkoren- en witbrood en snijd het brood in blokjes van 1 cm. Doe het brood in de ovenschaal en rooster in ca. 6 min. goudbruin. Laat de oven aan.
  • 2 Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verwijder het vel van de worst en snijd het worstvlees in stukjes. Snipper de ui.
  • 3 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst en ui 5 min. Voeg de bleekselderij, salie, rozemarijn en tijm toe aan het vlees en bak 2 min. mee. Schep bij het brood.
  • 4 Laat de boter smelten. Voeg de appel, peterselie, cranberry's, fond en helft van de gesmolten boter toe aan de vulling. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Schep de vulling in de holte van de kalkoen. Maak de holte dicht met cocktailprikkers.
  • 5 Vet de braadslee in. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Schenk de rest van de boter erover. Bestrooi met peper en zout. Bak de kalkoen in het midden van de oven in ca. 135 min. gaar. Keer na 105 min. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

Gevulde kalkoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept