3 variaties op salade caprese

6
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de mozzarella in 6 plakken. Halveer de tomaten en bestrooi de snijkanten met peper en eventueel zout. Verdeel (alleen de blaadjes van) het basilicum over de snijkanten van de tomaat. Leg op de helft van de tomaten een plakje mozzarella, leg de andere helft erop.
  • 2 Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 2 cm. Snijd (alleen) de blaadjes koriander grof. Wentel de geitenkaasjes door de koriander en wikkel de repen paprika om de rand.
  • 3 Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Snijd (alleen) de blaadjes van de munt fijn, houd een paar kleine blaadjes achter. Meng de ricotta met de fijngesneden munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Leg een paar plakjes radijs in de vorm van een cirkel op een bord en schep er een beetje ricotta op. Garneer met de achtergehouden blaadjes munt.
  • 5 Leg op elk bord 2 bergjes rucola. Leg op 1 bergje een tomaat met mozzarella, en op het andere een bolletje geitenkaas met paprika.

3 variaties op salade caprese is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta alla Caprese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caprese-salade met gegrilde nectarine
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Paprika-tomaat-salsa
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuppa tricolore
30 min-
Bekijk recept

Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Club sandwich
Lunchgerecht
Bekijk recept
Grand dessert met 3 variaties
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meergranen Variaties
0-10 min -
Bekijk recept