Petitfours met koffie en marsepein

16
2uur-
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop de eieren met een mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker en het zout toe. Blijf doorkloppen tot lichtgeel eierschuim ontstaat. Dit duurt ca. 8 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.
  • 2 Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm. Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen. Doe de pistachenoten in een kleine ovenschaal en rooster ze ca. 8 min. op 180 °C. Neem uit de oven en laat afkoelen op een bord. Hak de noten fijn.
  • 3 Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker er in 2 delen aan toe en klop nog 5 min. tot een luchtige botercrème. Klop de espressopoeder en kardemom erdoor. Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm. Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en bestrooi met ¼ van de gehakte pistachenoten. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar.
  • 4 Bestuif het werkblad en de helft van de marsepein met wat poedersuiker en rol uit tot een lap (ca. 3 mm dik). Snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit. Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer. Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm. Steek uit de rest van de marsepein bloemetjes of andere figuurtjes en versier de petitfours ermee.

Petitfours met koffie en marsepein is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kerststadje in de sneeuw
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept

Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Bitterkoekjes petitfours
2 uur-
Bekijk recept
Petitfours
30 min-
Bekijk recept
Petitfours met nootmuskaat
30 min Nagerecht
Bekijk recept