Noordzeetong a la meunière

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de bloem op een groot bord. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout. Druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud overtollig bloem eraf. Verhit in 2 ruime koekenpannen 2/3 van de boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak op middelhoog vuur in 6-8 min. bruin en gaar. Keer de vissen halverwege. Neem hierna de vissen uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm op een warm bord.
  • 2 Schenk de overgebleven boter uit de koekenpannen in 1 pan en voeg de rest van de boter toe. Zet de pan op hoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt. Neem de pan van het vuur. Pers 1/2 van de citroen en blus af met het sap van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie erdoor.
  • 3 Serveer de boterjus naast of bij de vis. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer die erbij.

Noordzeetong a la meunière is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sole Meunière
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
NOORDZEETONG "Belle Meunière"
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke zeetong ‘à la meunière’
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sole meunière met aardappelen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken noordzeetong
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde noordzeetong met remouladesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met kruiden uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept