Gevulde rosbief met tutti frutti

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de rosbief in de lengte in tot 2/
  • 3 Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  • 2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op en bord. Haal ondertussen de naaldjes van 1/3 rozemarijn. Snijd samen met de pancetta en tutti frutti fijn en doe in een kom. Hak de pistachenoten grof en meng met de helft van het zeezout en peper door de tutti frutti. Verdeel het tutti frutti-mengsel over de rollade en rol stevig op. Bind vast met 5 stukjes keukentouw. Bestrijk de rollade met de olie en bestrooi met peper en de rest van het zeezout.
  • 3 Vet de ovenschaal in. Halveer de sjalotten en tenen knoflook. Leg de rest van de rozemarijn in de ovenschaal en leg de sjalotten er met de snijkant naar beneden op. Leg de knoflook ertussen en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de rollade op de sjalotten. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. Bak nog ca. 20 min. tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt. Neem het vlees uit de ovenschaal en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Zet de ovenschaal op het vuur. Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg de bloem toe. Roer door en voeg de rode wijn toe. Kook 3 min. Roer regelmatig. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Schenk de saus door een zeef en vang op in een sauskom. Snijd de rollade in plakken en serveer de rodewijnsaus erbij.

Gevulde rosbief met tutti frutti is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt met tuttifrutti en blauwe bessen
5 min
Bekijk recept
Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept