Millefeuilles met room en frambozen

4
50 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Hak de pistachenoten fijn en splits de eieren. Bestrijk 1 vel filodeeg met wat gesmolten boter, een dunne laag pistachenoten en bestrooi met wat poedersuiker. Herhaal dit nog drie keer. Houd wat poedersuiker achter voor het bestuiven. Eindig met een met boter bestreken vel filodeeg. Leg de filodeegstapel op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd de stapel met een scherp mes in 12 gelijke stukken. Bak de filodeegrechthoekjes in ca. 15 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi met de achtergehouden poedersuiker, zet apart en laat helemaal afkoelen.
  • 2 Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een pan de melk, de helft van het merg en de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kom en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook en laat op laag vuur ca. 3 min. garen. Roer af en toe.
  • 3 Laat de banketbakkersroom afgedekt in 30 min. afkoelen. Leg een filodeegrechthoekje op een bord en bestrijk met 1-2 el banketbakkersroom. Verdeel er 6 frambozen met de brede kant naar beneden over. Maak zo nog een laag en bedek deze weer met een filodeegrechthoekje. Maak zo nog 3 millefeuilles.

Millefeuilles met room en frambozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van filodeeg met forel
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met kaas en spek
60 min
Bekijk recept