Gegratineerde aardappelen

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas met 2 tl rasp, de boter, knoflook, tijm en zout.
  • 2 Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze in de lengte tot halverwege in en duw ze iets open. Verdeel het kaasmengsel over de aardappelen. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.
  • 3 U kunt dit aardappelgerecht een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 200 °C.

Gegratineerde aardappelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept