Vanille-ijs met zoute-karamelsaus

8
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken en check met de suikerthermometer wanneer het een temperatuur van 120 °C heeft bereikt.
  • 2 Voeg de boter, slagroom, gecondenseerde melk en de helft van het zout toe. Breng het mengsel opnieuw aan de kook. De karamelsaus moet een temperatuur van 112 °C bereiken. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.
  • 3 Schenk de saus over in een kom en laat 10 min. afkoelen. Verdeel de bollen ijs over de kommen en verdeel de saus erover. Bestrooi met de rest van het zout.

Vanille-ijs met zoute-karamelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafeltaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Ebony & Ivory brownie experience
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kipkluifjes met karamelsaus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept