Fazant met zuurkool

4
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe in een pan en voeg de spekreepjes, laurierblaadjes, kruidnagels, 2/3 van de boter en de witte wijn toe. Zet op laag vuur en laat 2 uur stoven met de deksel op de pan.
  • 2 Snijd ondertussen met een scherp koksmes de bouten van de fazant. Snijd vervolgens langs het karkas de filets van de fazant af. Snijd het karkas in stukken en leg de filets tot gebruik ingepakt in de koelkast.
  • 3 Verhit 25 g boter in een braadpan. Bestrooi de fazantenbouten met peper en zout. Bak ze in 3 min. rondom bruin en neem uit de pan.
  • 4 Halveer de ongepelde ui en leg met de snijkanten naar beneden in de braadpan. Bak tot de snijkant donkerbruin is. Voeg de wildfond en de stukken karkas toe. Leg de bouten erbij en laat met de deksel op de pan 1 uur stoven. Neem de stukken karkas uit de fond en gooi deze weg. Neem de bouten uit de fond en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de fond inkoken tot er nog een klein bodempje in de pan zit (ca. 100 ml). Voeg de slagroom toe en laat verder inkoken tot een saus.
  • 5 Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en bak 3 min. op de velkant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en leg de bouten erbij. Keer de filets om en bak nog 3 min. op laag vuur.
  • 6 Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over de borden. Leg op elk bord een bout en een filet. Schep de saus erover.

Fazant met zuurkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept