Thank you-taart

12
1uur-
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Klop de boter samen met de suiker en het zout 15 min. met de mixer tot een mooie luchtige crème ontstaat. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel, voeg het maanzaad en de citroenschil toe en meng voorzichtig door elkaar.
  • 2 Bekleed de springvormen met het bakpapier en vet de randen in met de olie. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak in ca. 45 min. gaar. Laat in ca. 2 uur afkoelen op een rooster.
  • 3 Schep 50 g blauwe bessen, 50 g bramen en 50 g frambozen door de mascarpone. Leg 1 taartbodem op een platte serveerschaal. Schep de mascarpone met vruchten op de bodem en strijk glad.
  • 4 Leg de tweede taartbodem er omgekeerd bovenop zodat de vlakke kant boven ligt. Duw zachtjes aan. Bekleed de taart met de rolfondant en snijd de overtollige stukken fondant eraf.
  • 5 Meng in een grote kom de rode kleurstof, poedersuiker en het water. Schep de popcorn erdoor totdat deze roze kleurt. Verdeel ⅔ van de popcorn over de taart en de rest over de schaal. Halveer de roze koeken. Snijd de vijg in 6 partjes. Verdeel de roze koeken, vijgenpartjes en een deel van de blauwe bessen over de taart. Verdeel ook wat blauwe bessen over de serveerschaal.
  • 6 Rijg om en om 2 frambozen en 2 bramen aan 2 satéprikkers. Rijg om en om 1 braam en 2 frambozen aan 1 iets korter geknipte satéprikker. Steek de prikkers in de taart. Verdeel de rest van de frambozen en bramen over de taart en randen van de schaal. Bestrooi met de roze muisjes en serveer.

Thank you-taart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept