Luikse wafels met slagroom en kersen
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
6
timer
25 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
100 g boter (op kamertemperatuur)
30 g suiker
8 g vanillesuiker (zakje)
½ tl zout
1 ei (op kamertemperatuur)
4 el melk
250 g zelfrijzend bakmeel
70 g bruine kandijsuiker
1 el olie om in te vetten
250 g slagroom
1 blik taart & vlaaifruit kersen
Bereiding
Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klopt het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de kandijsuiker tot deeg en vorm er bolletjes van.
Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.
Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de wafels met de slagroom en het vlaaifruit.
Luikse wafels met slagroom en kersen is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Stokbrood met mozzarella, kip & kersen »
Clafoutis Limousin (kersengebak) »
Schapenkaas met kersencompote »
Omgekeerde appeltaart »
Luikse wafel met aardbeien en chocola »
Luikse balletjes met zoete saus »
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen »
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop »