Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
100 g Parmezaanse kaas (stukje)
20 g Italiaanse kruidenmix
500 g rundergehakt
1 ei
4 stengels bleekselderij
300 g winterpeen
2 uien
2 el olijfolie
800 g tomatenblokjes
140 g tomatenpuree
1 runderbouillontablet
800 ml water
250 g schelpjespasta
150 g minibuffelmozzarella
Bereiding
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte kaas, ⅔ van de kruiden, het ei, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door en vorm er 4 balletjes per persoon van. Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de uien.
Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de bleekselderij, winterpeen en ui 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillontablet, de rest van de kruiden en het water toe en breng aan de kook. Voeg de schelpjespasta toe en kook in 15 min. gaar. Roer na 5 min. door en voeg de gehaktballetjes toe.
Laat ondertussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Neem de pan van het vuur en voeg de bolletjes toe.
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Pizza quattro gusti »
Pasta met kip uit de oven »
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden) »
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella »
Kruidige pasta met geitenkaas »
Pittige pasta met salami »
Pasta met rode zalm »
Pasta met tomaten-vissaus »