Linzenschotel met zuurkool & ham

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de linzen met het water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 2 min.
  • 2 Doe de zuurkool in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de zuurkool samen met de appelsap, vadouvan, peper en eventueel zout toe aan de ui en stoof op laag vuur 15 min. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snijd de ham in repen. Giet de linzen af en meng samen met de paprika en ham door de zuurkool.

Linzenschotel met zuurkool & ham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met spekjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept