Shakshuka met zoete aardappel & spinazie

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroente en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes van 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
  • 2 Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. Roer regelmatig. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
  • 3 Roer de spinazie door de stoof. Maak een holte per persoon in de pan en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op heel laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

Shakshuka met zoete aardappel & spinazie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
35 min
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's shakshuka
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shakshuka
50 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shakshuka (Gehakt en ei in tomatensaus)
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept