Gebraden kip met rozemarijnboter en citroen

4
85 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en hak ze fijn. Meng 50 g boter met de fijngehakte rozemarijn en zout en peper naar smaak. Rasp 1 el van de gele citroenschil boven de boter en prak erdoor.
  • 2 Maak voorzichtig het vel van de kip los door met de vingers eronder te gaan. Verdeel wat rozemarijnboter onder het vel. Besmeer de kip rondom ook met de rozemarijnboter.
  • 3 Maak het elastiek bij de poten voorzichtig los. Snijd de citroen in vieren, stop samen met het laatste rozemarijntakje in de buikholte. Bind de kip weer dicht en leg in de braadslede.
  • 4 Braad de kip in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Draai na 10 min. de oven terug naar 180 °C. Smelt in een koekenpan 25 g boter en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Kook de snijbonen in water met zout in 5 min. gaar.
  • 5 Haal intussen de kip uit de oven en laat 5-10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Giet de snijbonen af en verdeel de laatste 25 g boter, de peterselie en zout naar smaak over de boontjes.
  • 6 Verdeel de kip met een scherp mes in mooie stukken en leg met de krieltjes op een schaal. Schep de braadjus uit de braadslede en serveer met de snijbonen bij de kip.

Gebraden kip met rozemarijnboter en citroen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept