Kip-groentekebab met tomatenrijst

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de uien en snijd de tomaten in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min. Voeg de rijst en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 x 2 cm. Meng de zhug met de rest van de olie.
  • 3 Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed ze stevig in de vorm van een worstje. Rijg op elke spies 3 stukjes paprika, een kipworstje, weer 3 stukjes paprika, weer een kipworstje en eindig met 3 stukjes paprika. Druk het gehakt goed aan.
  • 4 Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie en gril in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Kip-groentekebab met tomatenrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde aubergines met tomatenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse gyros met tomatenrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iers rundvlees met tomatenrijst en rode wijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst met gekruide tomatenrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept