Magere hamlappen met krieltjes en paksoi

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de magere hamlappen in blokjes, de paksoi in grove repen, de appels in blokjes en hak de sjalotjes fijn.
  • 2 Dep het vlees droog met keukenpapier en meng de blokjes met de helft van de Garam Masala.
  • 3 Verwarm op hoog vuur ca. 3 eetlepels bakboter in een wok. Roerbak de blokjes vlees in ongeveer 8 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan in een ruime schaal.
  • 4 Voeg vervolgens wat bakboter toe en wacht tot deze weer goed heet is. Roerbak nu de paksoi, appel en het sjalotje met de rest van de Garam Masala en een theelepeltje zout gedurende 5 minuten. Schep dit mengsel bij het vlees in de schaal.
  • 5 Voeg nogmaals wat bakboter toe en wacht weer tot deze lichtbruin kleurt. Roerbak de krieltjes lichtbruin in ongeveer 5 minuten.
  • 6 Voeg nogmaals wat bakboter toe en wacht weer tot deze lichtbruin kleurt. Roerbak de krieltjes lichtbruin in ongeveer 5 minuten.
  • 7 Schep tenslotte het vlees, de kool en het vocht dat eruit is gelopen terug in de pan en verwarm het geheel tot serveertemperatuur. Breng het eventueel verder op smaak met wat Garam Masala en/of zout.
  • 8 Vervang de Jonnie Boer Garam Masala door de Jonnie Boer Thai Green Curry, Curry Madras of de Picadillo voor een meer Zuid Amerikaanse smaak. Voor een meer romige smaak kan er in de laatste stap ook een scheutje room voor koken toegevoegd worden.

Magere hamlappen met krieltjes en paksoi is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met gehakt en appel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kwark-roombroodjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min Gebak
Bekijk recept