Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de spitskool doormidden, daarna elke helft weer doormidden en dan elk kwart nogmaals doormidden, zodat je 8 lange parten krijgt (de bladeren moeten aan elkaar blijven).
  • 2 Was de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 centimeter groot.
  • 3 Stoom of kook de aardappelblokjes in ± 6 minuten beetgaar.
  • 4 Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de spitskoolparten erin.
  • 5 Laat de parten ± 4 minuten bakken tot de onderkant bruin is en draai ze om. Laat de andere kant ook bruin worden.
  • 6 Hak ondertussen de amandelen fijn.
  • 7 Was de andijvie en snijd in reepjes. Snijd de bosui fijn en meng die met 1 eetlepel olijfolie door de andijvie.
  • 8 Snijd de bietjes fijn en plet de rode bessen.
  • 9 Meng de biet met de bessen en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met wat zwarte peper. 1
  • 0 Meng nu de aardappel met de andijvie en verdeel over de borden. 1
  • 1 Leg er de spitskoolparten op en schep er wat bietendressing en amandelen over.

Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept