Zomercoupe met chocoladeroom en amandel
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Nagerecht
link
PLUS
print
Ingrediƫnten
250 g aardbeien
250 g frambozen
versgemalen peper
1 sinaasappel, geperst
1 theel. honing
200 g witte chocolade, in stukken
125 ml slagroom (Melkan)
50 g geschaafde amandelen
4 glazen coupes of schaaltjes
Bereiding
Maak de vruchten schoon en maal er een vleugje peper overheen. Schep er voorzichtig sinaasappelsap, gemengd met honing, door. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer af en toe. Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze door de iets afgekoelde gesmolten chocolade. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Verdeel de vruchten over de coupes en schep de chocoladeroom erop. Strooi de amandelen erover.
Zomercoupe met chocoladeroom en amandel is een recept van
PLUS
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kool-noedelsalade met amandel en kip »
Citroen-amandelcake »
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas »
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs »
Zomercoupe »