Zalmterrine met hardgekookte eieren

8
25 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed een cakevorm met plastic folie en verdeel de gerookte zalm-plakken over de vorm. Laat aan de randen overhangen. Breng de visfond met het citroensap aan de kook en leg de zalmfilet erin. Laat op lage stand in circa 5 minuten pocheren. Laat de gelatine weken in koud water. Neem de zalmfilet uit de fond en laat afkoelen. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze. Klop de slagroom bijna stijf en zet koel weg. Zeef de fond en verwarm opnieuw. Laat de gelatine hierin oplossen en laat al roerende afkoelen tot het mengsel lobbig is.
  • 2 Doe de gare afgekoelde zalmfilet met de ricotta en de lobbige fond in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap of/en -rasp. Doe het mengsel in een kom en schep de slagroom erdoor. Schep de helft van dit mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de eieren erin en druk ze een beetje aan. Vul aan met de rest van het zalmmengsel, strijk glad en vouw de overhangende gerookte zalm erover. Dek af met plastic folie en zet minimaal een halve dag of een nacht in de koelkast. Stort de terrine op een schaal en garneer eventueel met dille.Brunchgerecht voor 8 personen
  • 3 Snijd de terrine in dikke plakken en serveer met vers geroosterd wit brood.

Zalmterrine met hardgekookte eieren is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmterrine met spinazie
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine Van Samuel L`Hoir
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-Zalmterrine Met Sallandaisesaus
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept