Wijnblad met brie en marmelade

2
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de wijnbladeren onder stromend water af en dep ze droog op een schone theedoek. Verdeel de brie in 6 punten.
  • 2 Leg 2 wijnbladeren licht overlappend op een droog werkvlak. Zet er in het midden een puntje brie op. Strijk er een beetje olijfolie over en maal er peper over. Vouw de zijkanten van de wijnbladeren over de kaas en vorm of rol er pakketjes van. Bind ze vast met keukengaren en bestrijk ze met olijf­olie. Schep de marmelade in een pannetje en verwarm deze op de barbecue. Zet de briepakketjes 4-5 minuten op de barbecue tot de bladeren licht geschroeid zijn. Draai ze halverwege een keer om. Serveer ze met de warme marmelade.6 stuks
  • 3 • Voeg 1 theelepel gehakte verse rozemarijn en 2 theelepels sinaasappellikeur aan de marmelade toe. • Vervang het wijnblad door een blad paksoi. Overgiet het paksoiblad met kokend water, spoel meteen daarna met koud water en dep het droog.

Wijnblad met brie en marmelade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde primo appelen in de oven
1 min Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde wijnbladeren
1u20 min Snack
Bekijk recept
Rijst Met Gehakt In Wijnbladeren
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgarije: Gevulde Wijnbladeren
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Dolmadakia
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept