Waterkerssoep met gestoomde pepermakreel

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot zachtjes in circa 3 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut. Snijd de waterkers grof en doe deze samen met de bouillon in de pan. Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
  • 2 Laat de bouillon weer aan de kook komen en laat 1 minuut doorkoken. Pureer de soep en roer de crème fraîche erdoor. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de soep samen met de stukjes makreel over 4 borden, garneer met de waterkers en serveer er eventueel soepstengels bij.
  • 3 Vervang de waterkers door veldsla.

Waterkerssoep met gestoomde pepermakreel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken hutspot met pepermakreel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterkerssoep
20 min
Bekijk recept
Waterkerssoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssoep
30 min-
Bekijk recept
Romige waterkerssoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept