Visterrine met reuzengarnalen
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
75 min
restaurant
Lunchgerecht
link
PLUS
print
Ingrediƫnten
voor de terrine:
500 g reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
100 g broodkruim van wit brood zonder korst
2 eiwitten
100 ml melk (Melkan)
mespuntje peper
zout
mespuntje nootmuskaat
1 theel. mosterd
1 theel. gembernat of honing
250 g koolvis (Vismarine), ontdooid, in blokjes
250 g verse zalmfilet, in blokjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml slagroom (Melkan)
1 citroen, in plakjes
enkele takjes peterselie
voor de saus:
1 eetl olijfolie
1 ui, in halve ringen
scheutje rosé of witte wijn
400 ml visbouillon (van tablet)
50 g koude boter
cakevorm, ingevet met olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de garnalen in stukjes van een halve centimeter. Houd een paar garnalen apart voor garnering.
Bereiden terrine:Meng broodkruim, de eiwitten, melk, peper, zout, nootmuskaat, mosterd en gembernat. Verdeel dit broodmengsel over twee kommen. Kom 1: Voeg de witvis toe. Kom 2: Voeg de zalm en 1 theelepel tomatenpuree toe. Maal de inhoud van de twee kommen afzonderlijk fijn in de keukenmachine. Doe de mousses weer terug in de kommen en zet ze een half uur in de diepvries. Klop de slagroom stijf en zet die even in de koelkast. Spatel vervolgens de helft van de room in gedeelten door de koude zalmmousse, de andere helft door de koude witvismousse. Stort de zalmmousse in de cakevorm en strijk deze glad. Bedek de zalmmousse met de garnalenstukjes en verdeel hierover de witvismousse. Dek de vorm af met ingevet aluminiumfolie met de glimmende kant naar beneden en bak de mousse au bain-marie in het midden van de oven gaar in 50 minuten.Bereiden saus:Verhit wat olie, fruit de ui en bak de hele garnalen, die later voor garnering gebruikt worden, even mee. Schep de garnalen uit de pan en zet ze apart. Voeg de rest van de tomatenpuree toe en blus af met de rosé. Giet er de visbouillon bij. Laat dit 15 minuten trekken tegen de kook aan. Zeef de bouillon en laat inkoken tot sausdikte. Klop er stukjes koude boter door. Leg een plakje terrine op warme borden en druppel de saus ernaast. Garneer met de reuzengarnalen, citroen en peterselie.Lunchgerecht voor 6 personen of hoofdgerecht voor 4 personen
Visterrine met reuzengarnalen is een recept van
PLUS
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Garnalencurry »
Reuzengarnalen met sherrydip »
Gebakken garnalen met limoendressing »
Tagliatelle met garnalen »
Visterrine met kappertjes en dragon »
Visterrine met kruidensausje »
Visterrine Met Spinazie »
Visterrine met scampi's »