Versgetrokken kippenbouillon met munt en doperwten

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de soepkip met een theelepel zout in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Breng aan de kook en neem na een paar minuten met een schuimspaan eventueel schuim weg. Snijd alle groenten in grove stukken en doe ze samen met de rest van de ingrediënten bij de kip. Temper de warmtebron en laat circa 3 uur trekken.
  • 2 Giet de bouillon door een fijne zeef en neem het kippenvlees eruit. Haal het vlees zorgvuldig van de botjes, snijd het kleiner en doe het terug in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en voeg de vermicelli of rijst toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten, prei, citroensap en olijfolie toe en kook nog 5 minuten door. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de groene kruiden toe.
  • 3 Lekker met warm stokbrood.

Versgetrokken kippenbouillon met munt en doperwten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosterd-roomsoep Met Witlof En Spekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdroomsoep met witloof en spekjes
0 min
Bekijk recept