Tournedos met gepofte knoflook, rozemarijn en rodeportjus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de ongepelde teentjes knoflook op het stuk folie met een takje rozemarijn en wat zeezout. Sprenkel er wat olijfolie over en vouw het folie dicht als een pakketje. Leg het pakketje circa 40 minuten in de oven tot de teentjes zacht zijn. Laat tot verder gebruik in het pakketje zitten. Neem ondertussen het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper.
  • 2 Verwarm twee eetlepels van de boter met een takje rozemarijn tot de boter bruist en bak hierin de tournedos om en om in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus de boter af met de port en laat snel op hoge stand 2 minuten inkoken. Klop er van de warmtebron af de laatste lepel koude boter door om de jus te binden en leg het vlees er nog een minuut in terug. Serveer het vlees met een lepel van de jus en een paar teentjes knoflook die op het bord kunnen worden uitgedrukt in de jus.
  • 3 De rozemarijn kan worden vervangen door tijm of salie.

Tournedos met gepofte knoflook, rozemarijn en rodeportjus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept