Timbaaltje van roomyoghurt met basilicum en aardbeien

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm 100 ml slagroom met basterdsuiker en vanillesuiker en laat de room zachtjes 2 minuten koken. Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de warme room. Laat de room (eventueel in een bakje koud water) afkoelen tot het mengsel dikker wordt. Meng de yoghurt met de gehakte basilicum. Klop de rest van de slagroom stijf.
  • 2 Spatel de room met de gelatine en de basilicumyoghurt door de geklopte slagroom. Schep dit mengsel in de timbaaltjes en laat de desserts 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de aardbeien met peper. Stort de timbaaltjes op bordjes. Leg de aardbeien eromheen. Garneer met blaadjes basilicum.

Timbaaltje van roomyoghurt met basilicum en aardbeien is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Tomaat-ricottatimbaaltjes
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische stoofschotel met cacao
2 uur-
Bekijk recept
Quinoa met gegrilde courgettes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmtimbaaltje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept