Sushi van kleefrijst met gerookte vis

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de rijst op met 300 ml water en een snufje zout en breng aan de kook. Laat circa 20 minuten op lage stand zachtjes koken tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Doe de rijst over in een kom en roer de suiker en azijn erdoor. Laat de rijst afgedekt met vershoudfolie afkoelen.
  • 2 Maak de handen nat en vorm van de rijst kleine langwerpige balletjes. Leg ze op een schaal en dek ze af met vershoudfolie. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast. Snijd de vis in gelijke stukjes en leg deze op de rijstballetjes. Bestrooi de sushi met bosui, garneer met bieslook en serveer direct.

Sushi van kleefrijst met gerookte vis is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept