Stracciatellataart met espressosaus

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de biscuitjes in een plastic zak en maak ze fijn door er met een deegroller overheen te gaan. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt de boter met de honing in de magnetron in circa 2 minuten op 800 Watt. Roer dit mengsel door de koekkruimels, schep dit in de vorm en druk dit met de hand of de achterkant van een natte lepel uit over de bodem en gedeelte van de rand van de vorm. Zet de kruimelbodem in de vorm in de diepvries en laat de bodem bevriezen (kan van tevoren).
  • 2 Laat het ijs iets zachter, dus schepklaar worden. Verdeel de helft ervan over de koekbodem. Leg op het ijs verkruimelde amandelkoekjes of bitterkoekjes, schep de rest van het ijs erover en strijk dit glad. Laat de taart opnieuw in de vriezer opstijven. Zeef er voor het serveren cacaopoeder over. Klop de gehakte chocolade en boter door de hete koffie tot een glanzende saus. Serveer de saus warm bij de ijstaart.Nagerecht voor 4-6 personen, bereidingstijd is exclusief vriestijd ca. 2,5 uur
  • 3 Neem in plaats van stracciatella-ijs pistache-ijs of vanille-ijs waaraan 2 eetlepels amandellikeur zijn toegevoegd.Vervang de cacaopoeder door pure hagelslag of chocoladesnippers.

Stracciatellataart met espressosaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Coupe Espresso
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met espressosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Stracciatellataart met espressosaus
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Stracciatellataart met espressosaus
30 min Nagerecht
Bekijk recept