Ragout van makreel

3
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het vel en de graten van de makreel. 'Verkruimel' de makreel met 2 vorken. Houd de vis tot de bereiding apart.
  • 2 Smelt de boter in de wok. Fruit de uistukjes en knoflook erin, doe de bloem erbij en roer tot een kruimelige massa. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed tot een gladde massa. Voeg eventueel nog een beetje melk toe of een (klein) beetje bloem totdat het mengsel de dikte heeft van een dunne ragout. Voeg dan de makreel toe. Meng er de selderij, versgemalen peper, foelie en eventueel wat zout door.
  • 3 Vervang de bladselderij door peterselie en voeg eens 2 eetlepels witte wijn bij de ragout.Neem in plaats van foelie gemalen nootmuskaat.

Ragout van makreel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept