1 Zeef de bloem en het zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen in stukjes door de bloem. Prak de stukjes boter met een vork door de bloem. Meng lepel voor lepel het water door dit mengsel. Kneed het tot een bal en verpak die in plastic folie. Het deeg kan ook in een keukenmachine worden gemaakt. Leg de deegbal een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de deegbal op het met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap, iets groter is dan de taartvorm. Beboter de bakvorm. Leg de deeglap in de vorm. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem. Klop de eieren los in de slagroom. Roer er een beetje peper door en driekwart van de kaas.
2 Leg de spekblokjes op de deegbodem in de vorm. Giet het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche in circa 30- 40 minuten gaar.oventijd niet meegerekend
Quiche Lorraine, hartige taart met spekjes en kaas is een recept van PLUS