Quiche Lorraine, hartige taart met spekjes en kaas

8
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem en het zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen in stukjes door de bloem. Prak de stukjes boter met een vork door de bloem. Meng lepel voor lepel het water door dit mengsel. Kneed het tot een bal en verpak die in plastic folie. Het deeg kan ook in een keukenmachine worden gemaakt. Leg de deegbal een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de deegbal op het met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap, iets groter is dan de taartvorm. Beboter de bakvorm. Leg de deeglap in de vorm. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem. Klop de eieren los in de slagroom. Roer er een beetje peper door en driekwart van de kaas.
  • 2 Leg de spekblokjes op de deegbodem in de vorm. Giet het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche in circa 30- 40 minuten gaar.oventijd niet meegerekend

Quiche Lorraine, hartige taart met spekjes en kaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept