Miniloempias met pikante tomatensaus

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de wortel, paprika, knoflook, rode peper, ei, paneermeel, zout en peper door het gehakt. Leg het filodeeg uit, bestrijk de deegvellen licht met olie en snijd er vierkantjes van (12x12 cm). Leg 2 filodeegvierkantjes op elkaar en leg de velletjes diagonaal met de punt naar beneden. Verdeel het vleesmengsel erover en vouw de onderste punt van de deeglapjes en de zijkanten over de vulling. Bestrijk de deegranden ruim met eiwit en rol of vouw de loempia’s verder dicht.
  • 2 Verwarm de frituur op 180°C. Verwarm in een pan de ingrediënten voor de tomatensaus. Laat deze iets inkoken en pureer ze tot een gladde saus. Frituur de loempia’s 4-5 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet, bekleed met keukenpapier. Serveer ze met de tomatensaus.circa 16 stuks
  • 3 Meng eens 2 eetlepels sojasaus of chili­saus en 2 eetlepels sherry door de tomatensaus.

Miniloempias met pikante tomatensaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept