Mediterraan plaatbrood

6
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de gist door de bloem. Voeg al roerend 1 eetlepel olijfolie, water en zout toe en meng tot een deeg. Laat dit 10 minuten rusten. Vet een werkvlak licht in met de rest van de olijfolie en kneed het deeg 5 minuten tot het elastisch is. Druk het deeg uit tot een lap en strooi het spek, de olijven, knoflook, tomaten en kruiden erover. Vouw 1/3 van de deeglap over de vulling en doe dat ook met de andere kant. Druk het deeg aan zodat de vulling goed in het deeg zit. Leg het deeg op de bakplaat en laat het afgedekt 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het deeg diagonaal in zonder door te snijden. Bestuif licht met bloem of bestrijk het met water. Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Vervang de Provençaalse kruiden door 1 eetlepel groene of rode pesto.

Mediterraan plaatbrood is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterraan Plaatbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Mediterraan meergranenbrood
10 min Snack
Bekijk recept
Gevulde tomaten met mediterrane filets
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterraan stoofvlees met pesto
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische filets met groene pepersalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept