1 Meng de gist door de bloem. Voeg al roerend 1 eetlepel olijfolie, water en zout toe en meng tot een deeg. Laat dit 10 minuten rusten. Vet een werkvlak licht in met de rest van de olijfolie en kneed het deeg 5 minuten tot het elastisch is. Druk het deeg uit tot een lap en strooi het spek, de olijven, knoflook, tomaten en kruiden erover. Vouw 1/3 van de deeglap over de vulling en doe dat ook met de andere kant. Druk het deeg aan zodat de vulling goed in het deeg zit. Leg het deeg op de bakplaat en laat het afgedekt 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het deeg diagonaal in zonder door te snijden. Bestuif licht met bloem of bestrijk het met water. Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
2 Vervang de Provençaalse kruiden door 1 eetlepel groene of rode pesto.