Lasagne alla Fiorentina

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnebladen 3 minuten voor. Haal ze uit de pan en leg ze naast elkaar op een schone doek. Verhit de olijfolie, fruit hierin de sjalotjes en bak hierbij het gehakt rul. Schep de Italiaanse kruiden erdoor. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met zout en peper bij het gehakt. Breng de spinazie aan de kook, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Smelt voor de bechamelsaus de boter, roer de bloem erdoor en laat de roux 2-3 minuten zachtjes garen. Voeg de melk al roerend in gedeelten toe en meng alles tot een gladde saus. Breng deze op smaak met zout, peper. Schep de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 2 Vorm laagjes in de ovenschaal. Begin met een laag gehaktsaus. Leg daarop spinazie, lasagne­bladen, een laagje gehakt met daarop plakjes courgette en een beetje bechamelsaus. Vervolg met een laagje lasagnebladen met daarop gehakt en paprika met salami. (Bewaar iets voor de garnering). Dek af met lasagne­bladen met daarop de mozzarella. Giet de rest van de bechamelsaus erover. Garneer met de overgebleven reepjes paprika of salami. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Zet het gerecht circa 45 minuten in het midden van de oven.
  • 3
    - Vervang de Italiaanse kruiden door 2 eetlepels pesto.- Neem in plaats van salami reepjes gerookt spek en bak deze mee met het gehakt.

Lasagne alla Fiorentina is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bistecca alla fiorentina
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bistecca Fiorentina
30-60 min -
Bekijk recept
Stracciatella Alla Fiorentina
10-20 min -
Bekijk recept
Minestrone Alla Fiorentina
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept