Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Droog de boterhammen in de broodrooster. Maal het brood met de kruiden, ansjovis, knoflook en 2 eetlepels boter in de keukenmachine fijn. Breng water met zout aan de kook en kook de doperwten hierin 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken. Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de rest van de boter en de olijfolie in de koekenpan en bak de entrecotes op hoge stand aan beide kanten 2 minuten. Leg ze in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Zet ze een paar minuten onder de grill tot ze mooi bruin zijn. Verwarm ondertussen de doperwten in het bakvet van het vlees en schep de waterkers erdoor. Verdeel de groenten over 4 borden, leg er een entrecote op en giet er wat van de jus uit de ovenschaal over.

Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met camembert
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes
1u30 min
Bekijk recept