Gestoomde zalmsteak met citrussaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de zalmfilet droog. Boen de limoen of citroen schoon. Snijd dunne reepjes van de schil en pers de vrucht. Blancheer de schilreepjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en vang het vocht op. Verwarm de gember 2 minuten in het limoen- of citroensap. Verwarm de visbouillon in een stoompan of hang een zeef in een pan. Leg de zalm erin en stoom deze in 5-7 minuten net gaar. Klop de boter door het warme gember-limoensap zodat dit bindt. Roer de room erdoor en verwarm zonder te koken. Verdun de saus als deze te dik is met een beetje blancheervocht van de limoenreepjes. Verdeel de saus over warme borden. Leg de zalm in het midden met daarop limoenschilletjes en koriander.

Gestoomde zalmsteak met citrussaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Goudbrasem in zoutkorst met boter van citrusvruchten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonnettes met citrussaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koude asperges met warme citrussaus
0 min
Bekijk recept
Hazelnootterrine Met Citrussaus
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept