Franse omelet met witlofsalade

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor. Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm. Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie. Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen. Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien. Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen. Klap de omeletten  dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt. Serveer een halve omelet per persoon  met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.
  • 2 - Vervang druiven in de salade door blokjes appel en voeg gehakte walnoten toe.- Neem in plaats van camembert brie.

Franse omelet met witlofsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met warme geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapjes met witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met witlofsalade en honingmosterddressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept