Falafel met yoghurtsaus

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine fijn. Laat een half uur afgedekt in de koelkast opstijven. Roer voor de saus de yoghurt met de knoflook en komijn los en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen.
  • 2 Neem steeds een eetlepel falafel en rol hier met de handen een balletje van. Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de balletjes met 5 tegelijk in circa 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de saus.
    Voorbereiding
    stijd ca. 30 min + 30 min. afkoelen.

Falafel met yoghurtsaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept