Empanadas gevuld met geitenfeta en ricotta

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de olie en laat het rijzen. Kneed nogmaals door en verdeel het in 12 gelijke stukjes. Rol er balletjes van en laat deze afgedekt met een doek nogmaals een half uur rijzen. Maak ondertussen de vulling. Roer de feta, ricotta, tomaatjes, kappertjes en basilicum luchtig door elkaar en breng dit op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Rol de balletjes uit tot lapjes van 4 mm dik en leg hier steeds 1 à 2 eetlepels van de vulling op. Bestrijk de randjes met een beetje ei en sla de lapjes dubbel tot een halve maan. Druk de randjes goed aan en druk de empanada’s een beetje plat zodat de vulling zich beter verdeelt. Bestrijk ze met een beetje ei en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en bruin.+ 60 minuten rijzen.

Empanadas gevuld met geitenfeta en ricotta is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Empanadas (pasteitjes) gevuld met vlees
55 min Snack
Bekijk recept
Argentijnse empanada’s met avocadosalsa
25 min-
Bekijk recept
Empanadas
15 min Snack
Bekijk recept
Empanada's met chorizo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept