Vispie met venkel en prei

6
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng voor het deeg de bloem met de helft van de boter en 1 theelepel zout. Voeg de rest van de boter en 100 ml koud water toe en mix tot een ruw deeg. Kneed dit deeg op een met bloem bestoven werkvlak 30 seconden door. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit intussen voor de vulling de olie en roerbak hierin de ui, venkel en prei 3-4 minuten. Schep de doperwten erdoor en bak nog circa 2 minuten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwarm de melk tegen de kook aan en laat de vis er 6-8 minuten in garen. Schep de vis uit de melk. Verhit de boter, voeg de bloem toe en gaar 2-3 minuten. Voeg al roerend in gedeelten de melk toe en verwarm tot een gebonden saus. Roer de mosterd en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het groentemengsel en de vis rustig door de saus. Rol 3/4 van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal. Bekleed de schaal met het deeg, verdeel de visragout erover en sla het deeg iets terug over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een deksel. Steek hier figuurtjes uit en leg het deegdeksel op de visvulling. Druk de deegrand goed aan of plak deze vast met ei. Plak de uitgestoken figuurtjes met ei op het deeg. Bestrijk de bovenkant van de pie met ei en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.

Vispie met venkel en prei is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vispie met tortillakorstje
0 min
Bekijk recept