Geroosterde aubergine met komijn en rode ui

4
60 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep de aubergine om met een flinke snuf zout en leg op de bakplaat. Leg er een plank op en zet hier een verzwaring op (bijv. een pak suiker). Laat zo circa 30 minuten staan. Het zout onttrekt vocht aan de aubergines waardoor je ze beter kunt roosteren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de aubergineblokjes droog in een theedoek. Verwijder het keukenpapier en leg bak­ papier op de bakplaat. Spreid de aubergine en ui erover uit. Meng de knoflook met de olie, het citroensap, de specerijen en peper en schep dit mengsel door de aubergine. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin. Schep tussen­ door een paar keer om. Neem uit de oven en bestrooi met de koriander. Lekker met een ribeye en yoghurtsaus.

Geroosterde aubergine met komijn en rode ui is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept