Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op de bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven. Snijd de zoete aardappels in de lengte in 1-1,5 cm dikke frieten. Meng 4 eetlepels olie met het paprikapoeder en een mespuntje zout en schep door de aardappels. Neem de paprika’s uit de oven en giet het vocht eruit. Verlaag de oventemperatuur naar 190ºC. Verdeel de aardappels over de bakplaat en zet ze in de oven. Dompel de tomaten in kokend water. Spoel er koud water over, ontvel ze en snijd in blokjes. Meng met de bosui en bestrooi met zout en peper. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes en snijd de rest in plakjes. Vul de paprika’s met het tomatenmengsel en mozzarellablokjes. Zet ze in een ovenschaal, leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schep de aardappels om en zet de paprika’s erbij in de oven. Bak de aardappels en paprika’s nog circa 15 minuten. Prik met een mesje in de friet en controleer of deze gaar is. Verhit intussen 2-3 eetlepels olie en bak hierin de kipschnitzels 3-4 minuten per kant. Garneer met partjes citroen.
  • 2 Schil de aardappels niet, maar boen ze schoon en snijd met schil tot friet.

Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kipschnitzel met Hollands bonenpannetje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel en bloemkool met kerriesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met mango en krokante kip
Bekijk recept

Toub sandwich met harissamayonaise
30 min-
Bekijk recept
Kibbeling met ovenfriet
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde forel met frisse rauwkost
30 min-
Bekijk recept
Fruitige salade met ham en ovenfriet
25 min Voorgerecht
Bekijk recept