Ribkarbonade in balsamicojus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades in 2-3 minuten per kant goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord. Giet de balsamico bij het bakvet, breng aan de kook en kook 1-2 minuten in. Leg de karbonades weer in de pan, bedruip ze met de jus en laat op een lage stand 2-3 minuten stoven. Kook intussen de peultjes circa 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Meng de peultjes met de sinaasappel, venkel, basilicumblaadjes en olijven. Meng de rest van de olie met de wijnazijn, zout en peper en besprenkel de salade ermee. Serveer de salade bij de karbonades met jus. Lekker met gekookte krieltjes of pasta.
  • 2 • Vervang de sinaasappel door grapefruit. • Neem in plaats van ribkarbonade in dikke plakken (medaillons) gesneden varkenshaas.

Ribkarbonade in balsamicojus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamicokarbonades met tzatziki
30 min-
Bekijk recept
Zalm in balsamicojus met courgette
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse slavink met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterd ribkarbonade
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade
30 min-
Bekijk recept