Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

15
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en knoflook 4-5 minuten. Voeg de wortel, bleekselderij en rode peper toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Bind de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij el- kaar en hang in de soep. Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer. Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.
  • 2 • Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt. • In plaats van pancetta zijn gehaktballetjes ook lekker.

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini met artisjokkensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini met tomaat en pijnboompitten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept