Sperziebonen met feta en amandelsaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week het brood voor de aman- delsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook. Giet de olijfolie en het citroensap er in een straal- tje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart. Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar. Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta. Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.
  • 2 Vervang de amandelsaus door een laagje mosterd-tijm- kruimels. Meng 150 gram kruimels van witbrood in een braadslede of ovenschaal met 25 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels tijmblaadjes en 1 eetlepel citroenrasp. Rooster dit 10-12 minuten in een oven van 180oC.

Sperziebonen met feta en amandelsaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept