Mexicaanse karbonade met paprikasalsa

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en wrijf de karbonades er- mee in. Leg de paprika’s op een bakplaat onder de grill en rooster ze 8-10 minuten tot het vel donkere plekken krijgt. Keer ze af en toe om. Leg de paprika’s in een schaal, dek af en laat circa 5 minuten rusten. Ontvel de paprika’s als ze iets zijn afgekoeld en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak de stukken paprika, groene peper, koriander en komijn kort in een keukenmachine of met de hand. Voeg de rest van de olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en zet apart. Verhit een grill- of koekenpan en rooster de karbona- des 3-4 minuten per kant. Schep het paprikamengsel erop en garneer met koriander en eventueel wat groene peper. Lekker met kidneybonen en tortillachips.

Mexicaanse karbonade met paprikasalsa is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatensalade met walnoot
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecotespiesen met paprikasalsa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine & paprikasalsa
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept