Gemarineerde hamlapjes

4
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en paprikapoeder. Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook, rozemarijn, appelsap en citroensap. Leg het vlees erin, dek af en laat minimaal 1 uur (of een dag van tevoren) marineren in de koelkast.
  • 2 Dep het vlees droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadslee en bak het vlees hierin 2 minuten per kant. Zeef de marinade. Verwarm het marinadevocht en giet het bij het vlees. Voeg de rozijnen toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Bind de saus eventueel met allesbinder. Lekker met witlofstamppot of doperwten en gekookte aardappels.
  • 3 • Voeg in plaats van rozijnen eens witte druiven zonder pit toe. • Vervang rozemarijn door oregano of tijm.

Gemarineerde hamlapjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamlapjes met mosterd en boerenkoolpesto van Judith Elders
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde hamlapjes met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese roerbakrijst met sugarsnaps en knoflook
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept