Spekspiesjes met spicy pindasaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de speklapjes ermee. Rijg de speklapjes in de lengte aan de spiesen en zet apart. Maal de pinda’s bijna fijn in een keukenmachine of gebruik een vijzel. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten. Voeg kaneel, chilipoeder, kippenbouillon, gezeefde tomaten en de gemalen pinda’s toe en verwarm al roerend tot een lichtgebonden saus. Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster hierin de spekspiesjes circa 3 minuten per kant. Serveer de spiesjes met de pindasaus. Lekker met rijst en bruine bonen.

Spekspiesjes met spicy pindasaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten-spekspiesjes
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Spekspiesjes met Chinees vijfkruidenpoeder
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spekspiesjes met rijst en broccoli
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met spekspiesjes en blauwe kaas
25 min
Bekijk recept